Ķirbja, tomātu un rukolas sacepums ar sieru
Vajag:liela ābola lieluma ķirbja gabals, sagrezt kubiņos
liela sauja rukolas
6-7 ķirštomāti, sagriezt 2-3 daļās
sauja siera, sagriezta kubiņos- mocarella vai tējas
dažas ĒK saulespuķu un ķirbja sēklu
sāls, pipari, šķipsna kaltētas raudenes, 1-2 TK eļļas
Gatavošana:
Ieelļot pannu, salikt tajā visas sastāvdaļas, pārliet ar TK eļļas, uzlikt vāku, cept 15 minūtes 200 C. Izņemt no krāsns, vāku atvērt pēc 7-10 minūtem.
Un vēl konfektes. Ekstraātras, vienkārši pagatavojamas un ja principā garšo marcipānam līdzīgas lietas- arī garšīgas.
Mandeļu-apelsīnu konfektes
Recepte- laperla-foto.livejournal.comVajag:
125 g maltu mandeļu
50 g pūdercukura
25 g apelsīna sulas
puspelsīna miza, rīvēta
puscitrona miza, rīvēta
šķipsna safrāna
1/2 TK bergamona ekstrakta (neesmu pie mums redzējusi, var aizvietot ar citu aromatizētāju)
šokolāde glazūrai (es neglazēju, bija slinkums)
Gatavošana:
Safrānu saberzt pirkstot, apliet ar apelsīna sulu, atstāt uz kādu stundu. Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisīt, samīcīt kā mīklu (nepieciešamības gadījumā pielikt nedaudz sulas/mandeļu/pūdercukura). Izveltnēt uz papīra, likt saldētavā uz pusstundu, sagriezt kvadrātos*, iemērkt šokolādē, atdzesēt.
*es neko neveltnēju-nesaldēju, no mīklas savēlu bumbiņas, apvēlu maltajās mandelēs un liku ledusskapī uz stundu.
Iespaidi: man garšoja, māsai- ļoti garšoja, bērns atzina par pārāk "citrusainām"(nu, viņam vispār intensīva citrusaugļu garša nepatīk). Struktūra ir graudaina un patīkama, garša- bagātīga.