Šī ir klasiska kombinācija, receptes un proporcijas pastāv daudz un dažādas, garšīgi sanāk vienmēr.
Vajag (1 porcijai):
aptuveni sestā-septītā daļa no spageti pakas (kādi 70 g)
dažas ziedkopas svaigu brokoļu (5-6)
mazā kārbiņa tunča (80g)- var savā sulā, var arī eļļā
sauja kapātu pētersīļu
1 TK olīveļļas (protams, ja tuncis ir sava sulā)
1 TK (vai vairāk, ja jums garšo) kaperu
1 ĒK sīki sakapātu sarkano sīpolu
sāls, pipari (ar sāi esat akurāti, ja tuncis ir eļļā)
Gatavošana:
Makaronus vāriet tik ilgi, cik rakstīts uz iepakojuma, 5 minūtes pirms beigām piemetiet klāt brokoļus.
Traukā, no kura ēdīsiet, sajauciet sīpolus ar kaperiem, eļļu (vai nu olīveļļu, vai nu daļu (!) no tās, kura bija tunča kārbā), tunci, pipariem.
Nokāsiet makaronus, lieciet pie visa pārējā, akurāti apmaisiet. Varbūt vajadzēs vēl nedaudz sāli vai piparus, vai eļļas- regulējiet.