pirmdiena, 2011. gada 26. decembris

2 veidu apelsīnu cepumi

abi ātri, abi pagatavojami iepriekš.
1. Smilšu apelsīnu cepumi. Recepte- Jolanda, cookschool.ru.
2. Mandeļu apelsīnu cepumi. Recepte- i-lara.livejurnal.com
Atstāstu saīsinātā redakcijā:)

Smilšu apelsīnu cepumi (pa kreisi)
Vajag:
100 g mīksta sviesta
4 ĒK cukura
2 aplesīnu rīvēta miza
1.5 gl miltu
Gatavošana:
Sakult sviestu ar cukuru, pievienot aplesīnu mizu. Akurāti pievienot miltus. Mīcīt minimāli. Ja neturas kopā, pieliet pa ĒK auksta šķidruma (ūdens, piens). Izveltnēt centimentra biezumā, sagriezt strēmelēs vai citā formā. Var sasaldēt.
Cept 190 C ap 15-20 min.
Komentāri: es pieliku apelsīnu sukādes un kļuva grūti akurāti izgriezt. Bet nu ļoti smaržīgi. Ja taisīsiet plānākus, būs cietāki.
Mandeļu apelsīna cepumi (pa labi)
 Vajag:
150 g mandeļu plāksnīšu (man bija vnk mandeles, bet obligāti jānoņem miziņa*)
1/2 gl cukura
šķipsna sāls
1 liela ĒK svaigas rīvētas apelsīna mizas
1 liela ola
1 TK vaniļas esences
Gatavošana:
Samalt mandeles ļoti smalki. Pielikt cukuru, sāls, miziņu, olu (iepriekš nedaudz sakult ar dakšu), esenci. Visu kopā nedaudz samalt blenderī. Ielikt maisiņā un ledusskapī uz pāris stundām vai nakti (vai divām dienām).
tad veidot valrieksta izmēra bumbiņas, var apviļāt pūdercukurā vai cukurā. Cept 170-180 C, kamēr cepumu sāni vairs nav mīksti. Nevajag gaidīt, kamēr arī augša tāda būs. Tās būs apt.15 minūtes. Atdzesēt uz restes.
Iespaidi: šie ir izcili, nedaudz staipīgi, riekstaini un ļoti smaržīgi!