sestdiena, 2015. gada 26. septembris

baraviku krēmzupa

skan labi:)
nu tā, zupa tiem, kas salasījuši daudz baraviku, bet īsti nav iedvesmas kaut ko sarežģītu gatavot. Nu jā, es saprotu, ka situācija nav simtprocentīgi ikdienišķa. Bet man jau 3 nedēļas tāda regulāri iestājas.
Tādā gadījumā es baravikas saldēju- nāks ziema, nāks arī iedvesma, pēc vairāku stundu staigāšanas pa mežu neliekas ļoti iedvesmojoši taisīt, teiksim, baraviku risotto vai kaut ko vēl, kas ļaus izpausties šo īpašo sēņu īpašai garšai. 
Un tad palīdz šī krēmzupa- tā ir ļoti vienkārša, nepazudina baraviku garšu un smaržu, taču ir gana smalka.
Vajag (2 l katliņam):
1 ĒK sviesta
2 lieli burkāni
6-7 kartupeļi
1 liels sīpols
kādas 10 nelielas vai attiecīgs daudzums lielu baraviku
sāls, pipari
3-4 ĒK saldā krējuma
Gatavošana:
Nomizot dārzenus, sagriezt lielos gabalos. Baravikas sagriezt gareniski un krusteniski:) 4 daļās.
Katliņā izkausēt sviestu, uz mazas uguns likt tajā sīpolus, viegli (!) apcept kādas 3-4 minūtes, pievienot baravikas, apcept vēl pāris minūtes, likt visus pārējos dārzeņus, apcept vēl pāris minūtes. Tad uzliet verdošu ūdeni- tik daudz, lai būtu centimentrs pāri dārzeņiem un sēnēm. Vārīt kamēr gatavi burkāni (protams, arī kartupeļi). Pielikt sāli, piparus, sablenderēt. Pieliet saldo krējumu, ļaut uzvārīties līdz pirmajam burbulim, noņemt no uguns.