ceturtdiena, 2009. gada 6. augusts

Mafini ar apelsīnu marmelādi

The Australian Women’s Weekly Cookbooks

Avots-Marina, jultchik, Carina-forum

Vajag:
2 tases miltu
1,5 TK irdinātāja
125 g mīksta sviesta
2/3 tases cukura
1 ĒK apelsīna cedras
½ tases apelsīnu marmelādes (džema)
2 olas, nedaudz sakult
½ tases piena
* mandeļu plāksnes dekorēšnai
Gatavošana: Mafinu veidnes ieziest ar sviestu. Cepeškrāsni sasildīt līdz 200 С.
Sakult mīkstu sviestu ar cukuru, pakāpeniski pievienot olas. Pievienot pienu un cedru. Miltus sajaukt ar irdinātāju un akurāti pievienot slapjajām sastāvdaļām, ilgi nemaisīt. Pievienot apelsīnu marmelādi, apmaisīt un likt veidnēs. Pārkaisīt ar cukuru un mandeļu plāksnēm. Cept 20-23 minūtes.
Iespaidi: ļoti vienkārši un ātri. Garša burvīga- citrusaini-rūgtena. Ar mandelēm nedekorēju, tikai ar apelsīnu džemu.