pirmdiena, 2010. gada 3. maijs

skones

Recepte, liekas, no dažus gadus veca "Ievas mājas" numura.
Vajag: 250 g miltu
70 g auksta sviesta
pugglāze piena
1 ĒK cukura
1 TK cepamā pulvera
1 ola
rozīnes (vai kaltētas dzērvenes vai sasmalcinātas aprikozes)
šķipsna sāls
Gatavošana:
Sviestu un cukuru ar rokām saberž. Pievieno miltus, cepamo pilveri, sāli un rozīnes (šajā posmā es arī saberzu). Olu sajauc ar pienu un lēni lejot, iemīca mīklā. Mīklu liek uz miltiem pārkaisītas virsmas un izrullē ap centimetru biezā plāksnē. Ar apaļu formiņu (apmēram 5 cm diametrā) izspiež apļus. Kārto pannā uz cepamā papīra un pārsmērē ar olu. Cep 200 C ap 15 minūtēm.
Iespaidi: sen jau interesējos par skonēm un kaut gan šī recepte man nelikās pārāk pārliecinoša, citu meklēt bija slinkums. Rezultāts man patika- starp smalkmaizītēm un cepumiem. Siltas, ar saputotu saldo biezpienu un aprikožu džemu bija ļoti garšīgas.

lapas ar zilo sieru

Vajag:
dažādas lapas un salāti- parastie piena, redīsa lapas, sinepjsalāti, frilice (Rimi pašlaik pa 60 sant.-kraukšķīgi un ļoti skaisti)- visu saplēst
selerijas kāts- atbrīvot no dzīslām, sagriezt
daži redīsi- sagriezt
20-30 gr zilā siera- sadrupināt
pāris ĒK eļļas
pusTK sinepju
sāls, svaigi malti pipari
Gatavošana: visu sajaukt.