otrdiena, 2010. gada 27. aprīlis

Saldie rīsi ar kokosu

Tādas brīvdienas bija... ar pārmērībām. Pēc kurām ir izteikta vēlme vērot pavasara dabu, klausīties klusu mūziku, ēst veselīgu ēdienu, dzert zāļu tējas un t.t.:)
Par veselīgu ēdienu runājot. Par vieglu ēdienu.
Vajag:
pusglāzi basmati rīsu
1/3 TK kanēļa
šķipsna malta kardamona
šķipsna malta ingvera
3 ĒK kokosa skaidiņu
2 ĒK medus vai brūnā cukura
Gatavošana: nelielā katliņā uzvārīt pusotru glāzi ūdens (var arī puse uz pusi ar pienu), iebērt rīsus, kokosu un garšvielas, uzlikt vāku un vārīt kādas 15 minūtes vai nedaudz vairāk- kamēr viss ūdens iesūksies. Pielikt cukuru un ēst. Vai arī uz pusi atdzesēt, pielikt medu un ēst.
Komentāri: var arī kādu citrusa sulu nedaudz uzliet- pāris TK.