Kā jau vienmēr, pienāk šis brīdis pavasarī, kad visas garšas ir apnikušas pēc ziemas, bet tikai no dīgstiem pārtikt vēl nesanāk. Un tad personīgi man palīdz austrumu garšvielas, visvienkāršākās.
Vajag (2 porcijām):
1.2 gl dārzeņu buljona
sauja indijas riekstu un/vai konservētu turku zirņu
dažas puķkāposta ziedkopas
neliels sarīvēts burkāns
neliels sakapāts sīpols
1 ĒK eļļas
1/2 gl basmati rīsu
daži sīpolloki, sīki sagriezt
šķipsna kumīna, šķipsna karija, šķipsna čilī piparu, šķipsna sinepju sēklu, sāls
Gatavošana:
Pannā uzkarsēt eļlu ar visām garšvielām, kamēr sinepju sēklas sāks sprakšķēt, pielikt sīpolus un burkānus, apcept uz mazas uguns 2-3 minūtes, pielikt visu, izņemot buljonu un lokus, kārtīgi apmaisīt, pasautēt minūti, pieliet buljonu, uzlikt vāku uz vārīt tik ilgi, cik teikts rīsu instrukcijā. Pārkaisīt ar lokiem.