Atkal elementārie un klasisie salikumi. Sēnes- sīpoli- kartupeļi. Es pašaik pret kartupeļiem esmu vienaldzīga, manuprāt, pavasarī tie nav vajadzīgi. Tāpēc- kabači.
Vajag:
kādi 20 sīksīpoli, nomizot, pārgriezt uz pusēm
500 gr šampinjonu iepakojums- sēnes nomazgāt, sagriezt trešdaļās vai uz pusēm, ja mazas
1 mazu kabaci sagriezt šķēlēs. Ja tiek izmantoti kartupeļi- izvārīt pāris kartupeļus,
2 olas,
pāris ĒK krējuma vai neitrālā jogurta
50 gr cieta siera (piem., lietuviešu Džiugas- parmezāns no ta sanācis visai apšaubāms, taču cepšanai- ļoti labs)
jūras sāls, malti melnie pipari, kaltēti garšaugi (es liku oregano, var arī kādu vidusjūras maisījumu)
Gatavošana: uzkarsēt cepeškrāsni līdz 175 C. Kārtot cepamā formā pārmijus sīpolus, kartupeļu vai kabača šķēles, šampinjonus. sakult olas ar krējumu, sāli, pipariem, garšaugiem. Pārliet, pārkaisīt ar sarīvētu sieru. Cept kādu pusstundu.