piektdiena, 2010. gada 5. novembris

garšvielu vista

kaut kā nespēju saprast, kā latviskot vārdu пряная- smaržīgā? nē... pieminēt austrumus? arī nē... Nu, lai ir garšvielu. Vismaz saturiski precīzi:)
Receptes kā tādas nav, pirmo reizi tādu gatavoju pēc Visockas receptes no grāmatas, taču tagad daru to uz aci un ar savādākām garšvielām.
Vajag:
2 vistas krūtiņas (vai arī jebkuras citas daļas, kuras garšo)
1 ĒK sojas mērces
1 ĒK olīveļļas
2 TK melno sinepju sēklu
2-3 zvaigznītes anīsa
1 kanēļa standziņa, salauzt
dažas kardamona pākstis
1 TK brūnā cukura
sāls, pipari
Gatavošana:
Ieziest pannu ar olīveļļu. Likt tajā vistu. Sajaukt visu pārējo, parliet vistu. Ja ir laiks- atstāt uz pusstundu, ja nav- ieslēgt cepeškrāsni. Uzlikt pannai vāku, cept 200 C apmēram 15 minūtes. Paturēt aizvērtu vēl 10 minūtes un uzreizi ēst. Garšīgi ar rīsiem vai zaļumu salātiem. Atdziestot kļūs sausāka, neiesaku.
Taču, ja gadījies pagatavot 2 krūtiņas, bet apēst vienu, var nākamajā dienā izmantot salātos. Gadījumā, ja garšo saldeni salāti un augļu-vistas kombinācija-
Lapu salāti ar hurmu un vistu
Vajadzēs un arī gatavošana: saplēst traukā vairākas salātu lapas (labi būtu dažādas), sagriezt cepto vistu, pushurmu. Ja garšo, var pielikt pusi smalkos pusgredzenos sagriezta sarkanā sīpola. Citā trauciņā sakult 1 ĒK olīveļļas ar 1 TK balzāmetiķa, 1 TK sinepju sēklu, sāli un pipariem. Pārliet.

Viktorija Semikina/Виктория Семыкина

No pēdējā gada atklājumiem viens no maniem spilgtākajiem iespaidiem ir šī jaukā meitene. Spriežot pēc viņas žurnāla, viņa patiešām IR jauka. Un viņas darbi manā uztverē ir ļoti skaisti, ļoti gaumīgi un tehniski perfekti. Grafika mani vispār uzrunā visās izpausmēs.

Šeit ir Viktoras mājaslapa, tur jāskatās birka мои иллюстрации. Šeit- viņas kolekcija grāmatu ilustratoru lapā, vēl vairāk darbu.