Avots- Jūlija VisockaVajag:
400 g pastas- gliemežvāku (nebija, toties bija kaut kāda pretdabiska un ļoti laba- bet nu no dārgā gala),
400 g brokoļu,
100 bekona,
50 g parmezāna,
2 ķiploka daiviņas,
puse čili pipara (bez sēklām),
olīveļļa,
jūras sāls,
svaigi malti pipari.
Gatavošana:
Sadalīt brokoļus, nogriezt kātus, vārīt pievienojot sāli 4-5 minūtes. Dziļā pannā sakarsēt 2 ĒK olīveļļas un apcept bekonu, sagrieztu strēmelēs, ar ķiplokiem. Tad izņemt ķiplokud, ielikt pannā brokoļus, sasmalcinātu čili, pievienot sāli un piparus. Sautēt uz lēnas uguns 5-7 minūtes. Izvārīt pastu, ūdenim pievienojot sāli un eļļu. Nokāst, pievienot brokoļiem pannā. Pārkaisīt ar rīvētu parmezānu un ēst.