svētdiena, 2011. gada 20. marts

Kukurūzas-ķirbja maize (3/5)

Ļoti mani aizrāva iepriekšējā recepte no bbcgoodfood, taču no tās nekas vairs īpaši nav palicis:) Jau izcepu divas variācijas un ir vēl idejas. Tātad-
Vajag:
300 g kviešu miltu
200 g kukurūzas miltu (man- kafijas maļamajā mašīnā samalti Valdo kukurūzas putraumi, kas ir pa rupju nemaltai izmantošanai)
1 TK sāls
1 TK (strīķēta) sodas, 1 TK cepamā pulvera
250 g ķirbja biezeņa (vai svaigi rīvēta ķirbja)
100 g nedaudz apgrauzdētu ķirbja sēklu
300 g jogurta bez piedevām
Gatavošana:
Sajaukt miltus, sāli, sodu, cepamo pulveri, ķirbja sēklas, samaisīt. Pievienot ķirbja biezeni un jogurtu. Maisīt, kamēr nav sausu miltu un vēl minūti:). Likt iesviestotā veidnē (man- keksa forma, ap 25 cm gara un diezgan dziļa). Cept 200 C 40 minūtes un tad vēl 20 pārklātu ar foliju. Karstu var pārziest ar sviestu. Pilnībā atdzesēt uz restes zem dvielīša! Karsta būs kā kekss- ļoti irdena, atdziestot pārvērtīsies par maizi.
Komentāri: Laba, ļoti neitrāla un garšīga maize. Ķirbi nejūt vispār, jūt kukurūzu. Trešajā dienā joprojām garšīga.