Kamēr nav atnācis solītais karstuma vilnis, vāru rītos putru. Jo ar to ir ka ar maizi- apnikt nevar (nu, vismaz mums).
Ļoti reti vāru tīru mannas putru, vēl retāk- auzu pārslu un tas notiek tikai tad, ja ir beigusies viena no divām sastāvdaļām.
Taču vienmēr vāru dubulto putru.
Tai gan nespēju nosaukt nevienu precīzu proporciju, aprakstīšu procesu.
Vajag:
pienu (ja nav jārūpējas par kalorijām, var pieliet nelielu daļu saldā krējuma- 10.daļu)
mannu
auzu pārslas
šķipsnu cukura, šķipsnu sāls
Gatavošana:
Noskalot katliņu ar aukstu ūdeni, ieliet pienu (es nedaudz atšķaidu ar ūdeni- kādu 10.daļu). Uzvarīt, piemest sāli un cukuru (var arī nedaudz vaniļas). Piebērt auzu pārslas- tik daudz, lai tā butu šķidra zupa, ne putra. Ja jums ir ātrās pārslas- pavārīt minūti, ja bio- attiecīgi 4-5 minūtes. Un tad akurāti piebērt sauju mannas- nepārforsējot, lai nav ļoti bieza, labāk maisot pavārīt minūti un paskatīties- vai ir ok. Ja par šķidru- piebērt* vēl. Mannu ilgāk par kādām 1-2 minūtem vārīt neredzu vajadzību. Gatavs.
Komentāri: *vispirms nejauši uzraksīju "pieliet" un tas arī ir, savā ziņā, precīzi, jo mannu vienmēr uzglabāju pudelē- tādā kā padomju laika piena- daudz ērtāk no pudeles bert putrā.
Svarīgi ir lai tomēr auzu nebūtu daudz vairāk- tikai pie pietiekama daudzuma mannas (puse? vai nedaudz mazāk?) sanāk maiga un garšīga putra.