trešdiena, 2009. gada 4. novembris

Spinātu salāti ar postromu

Īstenībā šo vistas filejas recepti es gribēju likt atsevišķi, tašu nekā neatliek laika to nofotografēt cilvēcīgi. Turklāt es to nemaz pašu par sevi neēdu.
Postroma ir izcils не то turku, не то rumāņu izgudrojums- veids, kā ne pārāk izteiksmīgu vistas krūtiņu padarīt garšīgu, sulīgu un ilgi uzglabājamu. Es cepu svētdienas vakarā un tad griežu šķēlēs visu nedēļu klāt dienišķajiem salātiem:)
Postroma
Avots- Кисена, www.cookschool.ru
Vajag:
vistas krūtiņa (oriģinālā- tītars, taču sanāk sausāks)
pāris daiviņas ķiploka
sarkanās paprikas pulveris
sāls
malti melnie pipari
olīvu eļļa
Gatavošana:
Traukā ieliet ūdeni, piejaukt sāli (2 ĒK bez kaudzes uz 1 l ūdens), iemērkt fileju uz 2 stundām.
Pēc tam izņemt, noslaucīt, iegriezt dažās vietās un ielikt ķiploka gabaliņus.
Sāli, papriku, piparus (apmēram 1,5 TK kopā) sajaukt ar nelielu eļļas daudzumu- lai ir biezs kā krējums), ķāŗtīgi apziest vistu no visām pusēm.
Likt cepamā traukā un iepriekš uzkarsētā līdz 250 C (es lieku 225 C) cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pilnībā atdzesēt krāsnī.

Spinātu salāti ar postromu
Vajag:
dažas šķēles postromas
pussauja dzērveņu
spināti
puspaprika, sagriezta strēmelēs
sāls, pipari, olīvu eļļa
Gatavošana: visu sajaukt:)