Postroma ir izcils не то turku, не то rumāņu izgudrojums- veids, kā ne pārāk izteiksmīgu vistas krūtiņu padarīt garšīgu, sulīgu un ilgi uzglabājamu. Es cepu svētdienas vakarā un tad griežu šķēlēs visu nedēļu klāt dienišķajiem salātiem:)
Postroma
Avots- Кисена, www.cookschool.ru
Vajag:
vistas krūtiņa (oriģinālā- tītars, taču sanāk sausāks)
pāris daiviņas ķiploka
sarkanās paprikas pulveris
sāls
malti melnie pipari
olīvu eļļa
Gatavošana:
Traukā ieliet ūdeni, piejaukt sāli (2 ĒK bez kaudzes uz 1 l ūdens), iemērkt fileju uz 2 stundām.
Pēc tam izņemt, noslaucīt, iegriezt dažās vietās un ielikt ķiploka gabaliņus.
Sāli, papriku, piparus (apmēram 1,5 TK kopā) sajaukt ar nelielu eļļas daudzumu- lai ir biezs kā krējums), ķāŗtīgi apziest vistu no visām pusēm.
Likt cepamā traukā un iepriekš uzkarsētā līdz 250 C (es lieku 225 C) cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pilnībā atdzesēt krāsnī.
Vajag:
vistas krūtiņa (oriģinālā- tītars, taču sanāk sausāks)
pāris daiviņas ķiploka
sarkanās paprikas pulveris
sāls
malti melnie pipari
olīvu eļļa
Gatavošana:
Traukā ieliet ūdeni, piejaukt sāli (2 ĒK bez kaudzes uz 1 l ūdens), iemērkt fileju uz 2 stundām.
Pēc tam izņemt, noslaucīt, iegriezt dažās vietās un ielikt ķiploka gabaliņus.
Sāli, papriku, piparus (apmēram 1,5 TK kopā) sajaukt ar nelielu eļļas daudzumu- lai ir biezs kā krējums), ķāŗtīgi apziest vistu no visām pusēm.
Likt cepamā traukā un iepriekš uzkarsētā līdz 250 C (es lieku 225 C) cepeškrāsnī uz 15 minūtēm. Pilnībā atdzesēt krāsnī.
Spinātu salāti ar postromu
dažas šķēles postromas
pussauja dzērveņu
spināti
puspaprika, sagriezta strēmelēs
sāls, pipari, olīvu eļļa
Gatavošana: visu sajaukt:)