trešdiena, 2012. gada 22. februāris

briseles kāpostu sautējums ar tofu

Recepte- Dienas ēdieni, Dita Lase.
Mans saīsinātais atstāstījums.
Vajag:
10-12 briseles kāposti
2 kartupeļi
4 ĒK svaigu/saldētu zaļo zirnīšu
1 laura lapa
1 TK rīvēta svaiga ingvera
1/2 TK kurkumas
100 g tofu ar ķiplokiem (man- parastais)
2 ĒK augu eļļas
1 gl ūdens vai dārzeņu buljona
sāls, pētersīļi
1-2 daiviņas ķiploka, sīki sakapāt
Gatavošana:
1. Sagriezt kubiņos mizotus kartupeļus, tofu. Notīrītus kāpostus pārgriezt uz pusēm.
2. Karstā eļļā likt kartupeļus, ingveru, aura lapu un kurkumu, apcept maisot pusgatavus. Izņemt.
3. Tajā pašā eļļā apcept tofu gaiši dzeltenu. Izņemt, likt pie kartupeļiem.
4. Likt eļļā kāpostus, apcept pusminūti, pieliet aukstu ūdeni vai bujonu. Pievieno kartupeļus, tofu, pieber zirnīšus, ķiplokus, sāli. Uz mazas liesmas, dažas reizes apmaisot, sautēt 5-8 minūtes. Pievienot pētersīļus, uzreiz pasniegt.
Iespaidi: recepte perfekta, nekādas aizķeršanās un sautējums ir ļoti garšīgs! Ideāls vēsā laika ēdiens. Un to gribas vēl un vēl (nezinu, vai tas ir pluss:))
Un tas dzīvē ir skaistāks, spigtāks, nekā to spēj mans tumsas nomāktais fotoaparāts.