Ātrā kūka svētdienas otrajām brokastīm. Protams, var no pirktās smilšu mīklas vai pēc jebkuras receptes taisītās, bet nu man saldētavā parasti ir:) Jo vienmēr iztaisu vienu normu pēc savas iecienītās receptes, sadalu 3 daļās un sasaldēju. Tad, kad vajag- 10 minūtes istabas temperatūrā un var jau veidot ko grib. Mīklas recepte- http://meklejotpriekus.blogspot.com/2010/01/pamata-smilsu-mikla.html
Vajag:smilšu mīkla,
biezpiena masa (biezpiens, saldais krējums, nedaudz cukura un blenderis:)
aprikožu džems (var arī aveņu vai ķiršu)
Gatavošana:
Palielā plakanā groziņa metāla formā likt mīklas kārtu, izlīdzināt ar pirkstiem, sadurstīt ar dakšu. Virsū pāris TK biezpiena masas, pāris TK džema, virsū- mīklas strēmeles krusteniski. Cept 200 C kādas 15 minūtes.