svētdiena, 2010. gada 11. aprīlis

Smilšu mīklas groziņi ar biezpienu un džemu

Ātrā kūka svētdienas otrajām brokastīm. Protams, var no pirktās smilšu mīklas vai pēc jebkuras receptes taisītās, bet nu man saldētavā parasti ir:) Jo vienmēr iztaisu vienu normu pēc savas iecienītās receptes, sadalu 3 daļās un sasaldēju. Tad, kad vajag- 10 minūtes istabas temperatūrā un var jau veidot ko grib. Mīklas recepte- http://meklejotpriekus.blogspot.com/2010/01/pamata-smilsu-mikla.html
Vajag:
smilšu mīkla,
biezpiena masa (biezpiens, saldais krējums, nedaudz cukura un blenderis:)
aprikožu džems (var arī aveņu vai ķiršu)
Gatavošana:
Palielā plakanā groziņa metāla formā likt mīklas kārtu, izlīdzināt ar pirkstiem, sadurstīt ar dakšu. Virsū pāris TK biezpiena masas, pāris TK džema, virsū- mīklas strēmeles krusteniski. Cept 200 C kādas 15 minūtes.