sestdiena, 2015. gada 21. februāris

skones ar ābolu biezeni un sukādēm

nepelnīti piemirstais mūsu mājās izstrādājums- skones. Ātri, vienkārši un sanāk cepummaizītes (interesanti, kā to nosaukums tiks oficiāli latviskots- pēc glazūrkēksiņiem var visu ko sagaidīt:)
Šajā receptē tiek izmantots ābolu biezenis, taču, godīgi runājot, to nejūt tik ļoti, lai nevarētu aizstāt ar kefīru vai jebkuru citu biezeni.
Vispārīgi norādījumi par skoņu gatavošanu.
Vajag:
300 g kviešu miltu
50 g pilngraudu miltu (kviešu, auzu)
2 TK cepamā pulvera
100 g sviesta
80 g cukura
50 g sukāžu, sasmalcināt
1 ola
200 g ābolu biezeņa
Gatavošana:
Sajaukt miltus ar cukuru, cepamo pulveri. Piegriezt kubiņos sviestu, sarīvēt drupačās- ar rokām, nazi vai blenderi. Pielikt sukādes. 
Citā traukā sajaukt olu ar biezeni. Visu sajaukt kopā, viegli pamīcīt, kamēr nav sausu miltu. Mīkla būs viegli lipīga. 
Pārkaisīt galdu ar miltiem, likt mīklu, ar rokām saplacināt apt. 4 cm biezumā, ar glāzi vai tml.izgriezt apļus, likt 180 C krāsnī (uz plāts ar cepamo papīru) uz 15 minūtēm.