Taču šonedēļ Rīgā man mājās viss liekas tik ērts un tīrs, bet veikalu sortiments- daudzveidīgs, ka piedomāju pie katras ēdienreizes. Nu gandrīz pie katras:))
Neko gan dižu negatavoju, jo vasarā to nemaz nevajag, bet nu.
Jaunie kartupeļi siera-sinepju-zaļumu mērcē
(nu skaidrs jau, ka jaunie, bet prieks ir to uzrakstīt lieku reizi:)Vajag:
1.5 kg mazu jauno kartupeļu
puskārba svaigā siera
2/3 gl sakapātu zaļumu- dilles, pētersīļi, var arī kinzu (man fotogrāfijā ir tā reize, kad bija tikai dilles)
sāls, svaigi malti pipari
1 ĒK melno sinepju sēklu (var arī gatavās sinepes ar sēklām)
Gatavošana:
1. Noberzt, nomazgāt kartupeļus, izvārīt sālsūdenī.
2. Rūpīgi sajaukt visu pārējo.
3. Apmaisīt mērci ar tikko izvārītiem kartupeļiem.
Iespaidi un komentāri: man ļoti garšoja, kartupeļu un sinepju savienojums ir perfekts. Man arī patīk, ka sēklas ir kraukšķīgas un asas, šo specefektu variējiet pēc savas gaumes:)
Eton mess paveids
Vajag:Zemenes un avenes
"Rimi" vaniļas biezpiena krēms vai kaut kas tamlīdzīgs (manam bērnam garšo poļu "Emilki", sastāvs arī normāls)
bezē cepumi- salauzti
Gatavošana: visu skaisti sajaukt.
Iespaidi: man garšoja daudz vairāk, nekā ar maskarponi. Un arī avenes ir manas mīļākās ogas.