trešdiena, 2010. gada 31. marts

biezpiena sacepums

Saldētavā vēl diezgan daudz ogu, bet vasara strauji tuvojas:) Mēģinu biežāk atcerēties par utilizēšanu.
Biezpiena sacepums ar avenēm un upenēm
Elementārs tik ļoti, ka grūti nosaukt proporcijas. Jo pagatavots no biezpiena placeņu mīklas pārpalikumiem- nu tā, kā taisa visi, tikai miltu vietā- manna (apmēram- 1 ola, 1 ĒK cukura, pussauja mannas un 200 g biezpiena). Un tad cepamās formiņas ieziest ar sviestu (ieteiktu individuālās, pa smuko izņemt nesanāks:)), likt kārtu mīklas, tad kārtu saldētu ogu, atkal kārtu mīklas, atkal kārtu ogu un virsū- kārtīgu skābā krējuma kārtu. Pārkaisīt ar cukuru.
180 C, kādas 15 minūtes.

nu ļoti veselīgi salāti

Diedzēto kviešu un redīsu salāti ar parmezānu

Ideju par diedzētu kviešu izmantošanu salātos un apvienošanu ar redīsiem un parmezānu atradu žurnālā narakeshvara.livejournal.com. Tas ir ļoti, ļoti nopietns resurss par veselīgo dzīvesveidu un filozofiju.

Vajag:
pusglāzi diedzētu kviešu
4-5 redīsus, sagriezt šķēlītēs
pāris spnātu lapas, saplēst
pusbunte pētersīļu, sasmalcināt
20 gr parmezāna, rupji sarīvēt
2 ĒK olīveļļas
nedaudz citrona sulas
pipari, sāls
Gatavošana: visu sajaukt.
Iespaidi: ērti līdznešanai un darbu, garšīgi, sātīgi, pavasarīgi.