ceturtdiena, 2015. gada 9. jūlijs

mazie kabaču sacepumi

ļoti vienkāršs un garšīgs veids kā ēst kabačus- labs gan siltā, gan jau vēlāk, atdzisušā, veidā.
Vajag:
neliels kabacis
kūpināta cūkgaļas karbonāde- kādas 3-4 šķēle, sīki sagriezt
sauja sakapātu zaļumu- baziliks, pētersīļi, dilles, piparmētras
kādi 100 g rīvēta siera (parastā, puscietā)
2-3 TK tomātu mērces
Gatavošana:
Kabaci sagriezt puscentimetru plānās šķēlēs, salikt uz plāts, uz cepamā papīra. Pārziest katru šķēli ar nelielu daudzumu tomātu mērces.
Visu pārējo sajaukt, likt virsū pa karotei, izlīdzināt.
Cept 180 C 15 minūtes.

Vēl idejas kā izmantot kabačus
kabaču rullīsi ar mocarellu un piparmētrām
vistas-kabaču kūka
makaroni ar kabačiem, citronu un baziliku