svētdiena, 2011. gada 21. augusts

burgeri

Tas pat nav guilty pleasure, jo es neēdu fastfūda burgerus. Taču "Idilles" gatavotie "Positivus'ā" mani pārliecināja, ka esmu aizspriedumu pārņemta. Vasarnīcā ik pa laikam apspriedām iespēju kaut ko tādu uzgrillēt, taču rezultātā bērni cepa sev mednieku desiņas un tā arī bija visa kulinārijas māksla:)
Taču gandrīz vasaras un vasarnīcas beigās ir mana dzimšanas diena un kaut kādas sarunas gaitā nolēmām, ka šogad tā būs amerikāņu piepilsētas dzīves stilā- nu, tas bija iegansts beidzot taču pieēsties ar burgeriem.
Nu tā. Jāsecina, ka amerikāņu 60.gadu skaistums:) ir uzburams elementāri (paldies, humpalas!) un izdaiļo visus, kā arī ka burgeri ir pretdabiski garšīga lieta.
Saldajā bija siera kūka un tie arī bija visi ēdieni. Zināmu apsvērumu dēļ gan upurējām autentisko "Miller" alus dzeršanu par labu dzirkstošajam. Taču vienalga bija labi.
Burgeri ar vistas gaļu
Vajag:
maizītes- mums mazās ciabattas un graudmaizes, jo īstās baltās burgermaizes, kas nopērkamas veikalā tomēr man neliekas ēdamas)- sagriezt gareniski uz pusēm
sarkanais sīpols- sagriezt plānos gredzenos
vistas fileja- uz pusdienu iemarinēt kā garšo (es nopirku garšaugu maisījumu grilētai gaļai)
marinēti gurķi
salātu lapas
tomāti- sagriezt biezās šķēlēs
mērce (es nopirku kaut kādu Santa Maria pulveri, kas jājauc ar krējumu)
Gatavošana:
Sagriezt dārzeņus. Izņemt vistu no ledusskapja un likt uz grila. Kad gandrīz jau gatava, apcept uz grila maizi.
Un tad salikt burgerus, nostiprinot ar koka iesmu.
Komentāri: lieki.