piektdiena, 2010. gada 4. jūnijs

siera variācijas

Šīs receptes nosaukums- siera terīne- ir biedējošs, turklāt māj, ka gatavošana prasīs 4 stundas laika un 6 tūkstošus darbību. Taču īstenībā ēdiens ir burvīgi elementārs, bezgalīgi variabls un garšo visiem- kā bērniem (sevišķi ar riekstiem), tā lielajiem, kuri saka: mēs- vīnu, tu- sieru, pirms ierodas ciemos. Turklāt, man liekas, tā nekādā ziņā nav terīne:)
Ideja- buxgalter-sofia.livejournal; Tata, cookschool.ru
Siera terīne

Vajag:
jebkurš kūstošs siers (piemēram, Holandes)
rieksti, jebkuri kaltēti augļi (varianti- kaltēti garšaugi, olīvas, kaltēti tomāti, sēkliņas)
Fotogrāfijā- kaltētas aprikozes un rozmarīns.
Gatavošana:
Oriģinālajā receptē sieru vajadzēja izkausēt mikroviļņu krāsnī, kārtot pa virsu piedevas, sarullēt un ielikt ledusskapī. Man šādas krāsns nav, tāpēc-
sagriezt sieru apmēram centimetru biezās šķēlēs, izkārtot uz cepamā papīra kvadrātu, ielikt cepeškrāsnī nelielā temperatūrā (ap 100 C) un vērot- pēc dažām minūtēm siers sakusīs lielā plāksnē. Lieciet virsū vēlamās piedevas, rullējiet desas formā un lieciet ledusskapī uz dažām stundām. Burvīga uzkoda- ērta un garšīga.