nedaudz savādāka, nekā es pazīstu, taču tai ir savi plusi- vienkārša, ātri pagatavojama. Nu, bērnam garšoja ļoti. Man labāk garšo ar šokolādi.Kaut gan man tā nevar garšot pēc definīcijas- tās īstā garša ir tur pat, kur daudz zaļāka zāle un sieriņi "Mazulis".
Bet nu ja jums patīk kakao garša- šai ir tiesības pastāvēt:))
Recepte no manis iecienītā ru-kitchen, kur ir precīzās proporcijas elementārām lietām.
Vajag:
500 g cepumu (piem, Selgas)
200 g valriekstu
250 ml kondensēta piena
150 g sviesta
3 ļoti pilnas ĒK kakao pulvera
Gatavošana:
2/3 cepumu samalt vai sarīvēt (es- ar blenderi). 1/3- salauzt mazos gabaliņos. Samalt riekstus. Visus cepumus sajaukt ar 2/3 sakapāt0 riekstu.
Sviestu izkausēt.
Sajaukt visu, izņemot 1/3 riekstu. Rūpīgi samaisīt. Veidot desas, apviļāt pārpalikušajos riekstos, tīt cepamajā papīrā, sablīvējot.
Pusstundu saldētavā, tad ledusskapī.
Komentāri: visgaršīgākā sākot ar otro dienu. Un man liekas, ka derētu nedaudz marmelādes.