trešdiena, 2011. gada 23. marts

raudenes-rozmarīna kartupeļi

pie dēla ciemojas draudzene, tāpēc caurām dienām cepu kartupeļus, mafinus un pankūkas:), jo tas, neapšaubāmi ir labākais bērnu ēdiens:)) Sirdsapziņas tīrībai noliekot blakus kartupeļiem kādu diedzēto pupiņu:)

Vajag:
kartupeļi
sāls
nedaudz sviesta
kaltēti un svaigi garšaugi (bez svaigiem var iztikt)
Gatavošana:
Nomizot kartupeļus vai nomazgāt, ja tie ir jaunie. Es bērniem iepirku kravu jauno Marokas kartupeļu (mierinot sevi ar to, ka gan jau Marokā tā ir tekošā raža:), tos nomizoju tā... pa pusei. Tad kartupeļi jāsagriež- vai nu ceturtdaļās, ja nelieli un patīk daiviņas. Vai arī garēnās strēmelēs, kā frī. Jebkurā gadījumā- lai šķēles būtu kaut cik vienāda izmēra.
Likt katlā ar ūdeni, uzvārīt un pavārīt dažas minūtes. Ja vecie strēmelēs, tad kādas 2-3 minūtes, šie te Marokas ir blīvāki, es vārīju kādas 8 minūtes. Kārtīgi nokāst.
Uz plāts likt cepamo papīru, virsū izbērt kartupeļus- var būt 2 slāņos, vairāk nevajadzētu. Pārkaisīt ar sāli, kaltētu rozmarīnu, kaltētu raudeni (var tikai vienu), uzlikt mazus sviesta gabaliņus.
Cept 200 C 40-60 minūtes- atkarībā no tā, cik sacepti vajadzīgi. Es cepu ap 50 minūtēm. Pēc pusstundas apmaisīt.
Komentāri: tie ir ļoti garšīgi kartupeļi- blīvi un kraukšķīgi no ārpuses, mīksti iekšā. Garšaugu komplektāciju un dauzdumu var variēt. Ļoti aizrauties gan nevajadzētu, lai paliek arī kartupelu garša. Var nelikt sviestu vai aizstāt to ar minimālu eļļas daudzumu.