Vajag:
0.5 gl kukurūzas putraimu (parastie Valdo, nevis ātrā polenta)
1 gl buljona (manā gadījumā- no dārzeņu biokubiņa)
2 olas
2 TK timiāna lapiņu
sāls, pipari
dažas šķēles siera (man- kambazolas pārpalikumi, maigie sieri ar pelējumu vispār labi der pie kukurūzas putraimiem, taču var jebkuru izteiksmīgu sieru)
sauja kaltētu tomātu
Gatavošana:
1. Katliņā apliet putraimus ar verdošu buljonu, uzvārīt, apmaisīt, pēc pāris minūtēm noņemt no uguns, uzlikt vāku un atstāt uz pusstundu.
2. Pielikt putrai olas, sāli, piparus, timiāna lapiņas (var arī citus kaltētus garšaugus, svaigus pētersīļus, baziliku), kaltētos tomātus. Likt iesviestotā veidnē, iespiest iekšā siera šķēles, pārkaisīt ar tomātiem, timiānu.
3. Cept 180 C kādas 25 minūtes.
Komentāri: parasti es ievāru putraimus šādā veidā un tad domāju- ar ko tos cept tālāk. Var likt plānākā kārtā plakanā veidnē un veidot kaut ko līdzīgu plātsmaizei. Var variēt pildījumu- svaigi tomāti, olīvas, ķirbja gabaliņi, dažāds siers, ceptas vistas gabaliņi, spināti. Noteikti vēl ir varianti. Kukurūzas putra ir gana netrāla un kopā ar buljonu veido labu fonu jebkuram pildījumam.