Recepte no laperla-foto.livejournal.com. Izcila ideja, esmu pilnīgā sajūsmā! Noteikti vēl labāk būtu no normālas vistas maltās gaļas, nevis filejas, taču arī tā ir burvīgi.
Vajag:
800 g vistas maltās gaļas
8 kanēļa standziņas
1/2 gl pētersīļu lapiņu
1 TK sāls
1 TK maltu balto piparu
1/2 TK saldās paprikas
½ sasmalcināta sarkanā čilī (BEZ sēklām)
½ sasmalcināta zaļā čilī (bes sēklām)
2 ĒK eļļas
4 ķiploka daiviņas
2 TK rīvētas citrona miziņas
Gatavošana:
Sasmalcināt visu, izņemto malto gaļu (es kārtīgi samaļu ar blenderi).
Labi sajaukt visas sastāvdaļas un atstāt ledusskapī uz 1-2 stundām. Sadalīt 8 daļās, izveidot 8 kebabus uz kanēļa standziņām. Var cept pannā, cepeškrāsnī, uz grila. Es apcepu minimālā eļļas daudzumā uz pannas, tad lieku cepamajā formā, pārklāju ar foliju un 200 C pusstundu cepeškrāsnī.
Autore iesaka ēst ar jogurta mērci (neitrālais jogurts, zaļumi, citrona miza, sāls-pipari) vai ogu mērci. Mēs ēdām ar dzērveņu mērci, bija garšīgi.
Komentāri: mūsu šīgada svētku hīts. Ziemassvētkos mani vecāki bija sajūsmā- cik eksotiski! Jaunajā gadā draugi priecājās- cik garšīgi! Man ļoti patīk dizains. Skaisti, ērti- aiz standziņas var gan apgriezt uz pannas, gan ēst. Kanēļa smarža neuzbāzīga un ļoti iederas. Ar šo čilī daudzumu samērā asi, taču nebūt ne ugunīgi.