Avots- Jūlija Visocka. Krievvalodīgajā kulinārajā internetā ir pieņemts par viņu izteikties ironiski- aktrise, kas klaji izmanto Džeimija Olivera receptes un izliekas par pavāri- taču man vienalga. Pirmkārt, viņa patīkami atšķiras no gandrīz visa pārējā, kas valda Krievijas kulinārajā TV, otrkārt- es zinu par tur "tautā" pieņemto ēšanas stilu ne no grāmatām un uzskatu, ka vien tas, ka viņa rāda citas iespējas- jau ir vērtīgi. Un, galvenais- ar viņas receptēm es vispār sāku gatavot ēst, tāpēc izturos pret tām ar cieņu:)
Kāpēc šī runa? Tāpēc, ka esmu savām acīm redzējusi apstulbinoši nopietnu diskusiju par šo recepti- kā viņa vispār atļaujas kinzu pielikt pesto!?? (nu, tā ir tāda normāla tēma pūristu cīņai ar vieglprātīgajiem, kuriem naivi liekas- ja garšīgi, tad vienalga:))
Vajag: 500 g penne pastas, liela bunte bazilika, liela bunte kinzas, 2 ķiploka daiviņas, 150 g apceptu ciedru riekstu, 10-12 ĒK olīveļļas, 150 g rīvēta parmezāna.
Gatavošana:
Mērce: Visas sastāvdaļas samalt. Ja ir par biezu- pievienot 1-2 karotes ūdens. Izvārīt pastu, sajaukt ar mērci, ēst tūlīt:)