piektdiena, 2015. gada 10. jūlijs

jauno kāpostu salāti ar svaigo sieru un saulespuķu sēklām

var jau, protams, sakapāt jaunos kāpostus ar tomātiem, pārliet olīveļļu un priecāties par tīrām garšām, bet pastāv arī varianti. Konkrēti šie salāti man patīk gan ar to, ka krēmīgais aizdars (ir taču tads vārds?:) kompensē tādu vispārīgo kraukšķīgumu un vienkāršību un arī ar to, ka tie ir pilnīgi pašpietiekami.
Vajag:
puse palielas kāpostgalvas
bunte zaļumu maisījuma- petersīļi, baziliks, dilles
maza bunte sīpolloku
1-2 burkāni
pusglāze saulespuķu sēkliņu
1/3 iepakojuma svaigā siera (60-70 g)
2 ĒK olīveļļas
1 TK citrona sulas
1 TK labu sinepju*
sāls, pipari
Gatavošana:
Kāpostus sagriezt ļoti plānās strēmelēs, burkānus sarīvēt (ideāli- ar korejie
šu rīvi). Sajaukt kopā, nedaudz paspaidīt ar roku. Sasmalcināt visus zaļumus, sajaukt ar kāpostiem. Apgrauzdēt sēklas uz sausas pannas, pievienot. Blenderī sakult sieru ar citrona sulu un sinepēm. Pievienot kāpostiem, pielikt sāli un piparus. Atstāt uz pusstundu ledusskapī un tad var ēst.
Komentāri: akurāti ar sinepēm, IR atšķirība starp Spilvas klasiskajām- tās ir daudz skābākas un sīvākas, nekā pat lielveikala sortimenta Dižonas.