pirmdiena, 2010. gada 23. augusts

grieķu tēmas turpinājums

Ne pārāk izskatīgs un fotogēnisks ēdiens, taču ļoti garšīgs un sezonai atbilstošs.
Baklažāni ar ķiploku-tomātu mērci
Avots- kuking.net
Vajag:1 baklažāns (500 g)
sāls
125 ml olīveļļas (es kopskaitā izmantoju 8 ēdamkarotes)1 sīpols, sīki sagriezt
3 ķiploka daiviņas, saspiest
400 g konservētu tomātu (bez mizas, sagrieztu)
125 ml ūdens
1 ĒK tomātu pastas
1 ĒK sakapāt bazilika zaļumu (izmantoju vismaz trīsreiz vairāk)
½ TK cukura
malti melnie pipari
Gatavošana:
1.Sagriezt baklažānus centimetru biezās šķēlēs, tad šķēles sagriezt centimetru plānos salmiņos. Dāsni pārkaisīt ar sāli, atstāt uz pusstundu. Pēc pusstundas labi noskalot, nosusināt.
2. Uzkarsēt pusi olīveļļas, apcept līdz gatavībai pusi baklažānu. Atkārtot ar otru pusi.
3. Uzkarsēt vienu ēdamkaroti eļļas (man nevajadzēja, palika no baklažāniem), apcept sīpolus un ķiplokus. Pievienot tomātus ar visu sulu, ūdeni, baziliku, piparus, tomātu pastu, cukuru. Sautēt bez vāka 10 minūtes.
4. Pievienot baklažānus, apmaisīt. Es vēl pieliku nedaudz svaigu zaļumu- pētersīļu un bazilika.
Iespaidi: ļoti labs ēdiens- samērā vienkāršs, sanāk daudz un tad var ēst vairākas dienas- arī neatsildot.