svētdiena, 2014. gada 7. septembris

ēdam-dzeram pilsētā:)

turpināsim
30. El Čarlito atdzimis Ģertrūdes ielā 27, starp Tērbatas un Brīvības.
Demokrātiska meksikāņu ēstuve, mantojusi noskaņojumu un izskatu vēl no vecā pagalma Pērses ielā.
Absolūti burvīga, tikai jūsmīgi vārdi būs manā runā.
Telpa+ielas terase- perfektas. Nelielas, gaumīgas, ar iespēju skatīties uz  Gertrūdes ielas glīto fragmentu. Ēdienkarte- arī. Vienkārša, saprotama un garšīga. Mēs ēdām buritos ar vistu, dzērām pašgatavoto limonādi- un tas bija nu tik patīkami! Beidzot viena vieta, kura spēj nodrošināt līdzsvaru starp gaumīgu vidi un labu ēdienu- protams, es runāju par ikdienas segmentu.
Mūzika neuzkrītoša, apkalpošana draudzīga un neuzbāzīga, cenas- pat pārsteidzoši pieņemamas (man liekas, mans rēķins par buritos un limonādi bija ap 5 eiro).
UPD 09.14. Tik ātri vēl neviena vieta nav pārstājusi būt! Nu ko es varu teikt- nav vairs El Čarlito((, tagad tur Street burgeris. Laikam jau arī labs, bet nu žēl...
31. Mute, Tērbatas ielā 63. Garšas...eee...studija? galerija? Nu, kaut kas tāds. Un tas arī visu pasaka. Ļoti skaista, izmeklēta, hipergaumīga vide ar burvīgu āra terasi, visu vienos augos, vakarā- svecēs. Izcili, patiešām izcili alkohola kokteiļi (pa 7 eiro). Un ļoti laba mūzika- kluss blūzs.
Ēdienkarte stilīga un gaumīga, uz robežas ar pretenciozu. Cenas- samērā augstas (nu, salāti ap 9 eiro). Tas vēl būtu nekas, taču ēdiens (un mēs bijām četratā, šo to pagaršojām) iespaidu uz mums neatstāja. Nu... tas nebija garšīgi. Un- man likās nedaudz pārāk uzbāzīga apkalpošana- pašslavināšanas ziņā. Nu nevajag 100 reizes atkārtot slavas dziesmu sev un vietējiem produktiem- tas sen jau nav nekas tik neparasts.