svētdiena, 2010. gada 17. oktobris

nu ļoti veca Koena dziesma

angļu valodas nezināšanai ir viens pluss- citus nezinu- pārliecība, ka Koena dziesmas ir par sievietēm, jūtām un dažādām eksistenciālām skumjām. Reiz viens mans draugs sāka jau man atklāt patiesību par viņa dziesmu sociālo tematiku, taču es pārtraucu šo nevajadzīgo sarunu un joprojām dzīvoju pārliecībā, ka no pusaudža gadiem klausos kaut ko romantisku:))

ķirbja- auzu mafini

Man šī recepte ļoti patīk, jo tajā daudzas sastāvdaļas ir pa glāzei:) Un vispār- vieni no maniem mīļākajiem mafiniem. Bērns ķirbi tajos nepamana, tātad- arī šajā ziņā vērtīgi.
Recepte- Larisa, cookschool.ru
Vajag (tā ir ļoti liela porcija, sanāks kādi 16-20 mafini):
1 gl ķirbja biezeņa
1 gl dzērveņu vai brūkleņu
1 gl musli vai auzu pārslu
1 gl miltu
1 gl brūnā cukura
1 TK cepamā pulvera
80 ml eļļas (vēlams vīnogu kauliņu)
2 olas
0.5 gl piena
0.5 gl sasmalcinātu riekstu
Gatavošana:
Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C.
1. Sajaukt miltus ar auzām un cepamo pulveri.
2. Citā traukā sajaukt eļļu ar cukuru, pienu, nedaudz sakultām olām.
3. Sajaukt pirmo maisījumu ar otro, ilgi nemaisīt.
4.Pievienot dzērvenes, riekstus, ķirbja biezeni. Samaisīt bez pārcentības.
5. Iesviestot parastās formiņas vai paņemt silikona. Likt formiņās mīklu apmēram līdz 2/3 no apjoma.
6. Cept kādas 25 minūtes.
Komentāri: auzas dod tādu mitru putras struktūru ķirbis- sulīgumu, ogas un rieksti- papildinājumu. Izcili mafini. Un salīdzinoši pat ļoti veselīgi:)

biezpiena sacepums bez specefektiem

Nācu piektdien vakarā mājās un domāju- maizes nav, piena nav, siera nav- sestdienas brokastis izskatās visai apšaubāmi. Tad atcerējos Aijas šeit rakstīto par biezpiena sacepumu bez sviesta. Nopriecājos- biezpiena daudz. Atnācu mājās, apskatījos Aijas recepti- 2 olas palikušas, nesanāks.
Taču alternatīvu nebija, tāpēc iztaisīju kā ir, proporcijas savādākas- un viss sanāca ļoti labi. Aija, paldies, tiešām nav nekādas vajadzības likt sviestu!

Vajag (20 cm pannai):
600g biezpiena (trekna, mīksta, ļoti viendabīga)
2 olas
pusglāze mannas
4-5 pilnas ĒK brūnā cukura
2 pilnas ĒK krējuma (vai jogurta)
1 ĒK vaniļas cukura
sviests pannas iesviestošanai:)
Gatavošana (iepriekšējā vakarā):
1. Visu samaisīt ļoti rūpīgi.
2. Ieziest cepamo pannu ar sviestu. Likt tajā biezpiena masu. Likt uz nakti ledusskapī (tas īstenībā ir svarīgs posms. Ja vajag gatavot uzreiz- tad uz kādu pusstundu vajadzētu atlikt malā mīklu, lai manna uzbriest, būs labāk).
3. No rīta ielikt cepeškrāsnī 180 C uz 40 minūtēm. Tad izņemt, atdzesēt 10 minūtes un ēst.
Komentāri: protams, var likt klāt ogas- svaigas un žāvētas, riekstus, augļus. Man garšo tīrā veidā.