piektdiena, 2012. gada 7. decembris

burkānu kūka ar krēmu vai bez

Esmu liela burkānkūku cienītāja, it īpaši ja tās ir bagātīgi papildinātas ar riekstiem un garšvielām.
Šī sanāca visai veiksmīga, dalos.
Vajag:
2 gl rīvētu (ar rupju rīvi) burkānu (apt.4 palieli)
1 gl (200 g) gaišbrūnā cukura (laba proporcija ir 1/4 aizstāt ar tumšo muskovado)
1/3 gl (90 g) neitrālas eļļas
2 olas
100 g griķu miltu (par 1 cm vairāk par pusglāzi)
100 g kviešu miltu (1/2 gl)
50 g kukurūzas cietes (1/2 gl)
1 TK cepamā pulvera
100 g (2/3 gl) rupji sagrieztu valriekstu
50 g žāvētuķiršu, sagriezt pusītēs
dāsna sauja sezama sēklu, pa 1 TK kanēļa, ingvera, pa 1/4 TK muskatrieksta, krustnagliņu
pusapelsīna miza, rīvēta
Gatavošana:
Visu sajaukt, cept kantainā formā (man ir 30x30 cm) 200 C, 40 minūtes, pēdējās 10- pārklāt ar foliju. Var arī mazākā formā, lai augstāka kūka, bet nu tad monitorējiet ar irbulīti, lai izceptos vidū.
Ja vēlaties krēmu- sakuliet krējumu ar pūdercukuru. Vai svaigo sieru ar pūdercukuru. Vai putkrējumu.
Komentāri un iespaidi:
Kūka ir nedaudz mitra, ļoti smaržīga, neko nezaudē vairaku dienu laikā. Ļoti laba.