Es joprojām eksperimentēju ar bezglutēna keksmaizēm. Jo vēl nespēju nopirkt gatavās-to sastāvi ir ārprātīgi gari, ceptuvē ceptā rauga maizes imitācija arī neatstāja uz mani labu iespaidu.
Bet pie šīm keksmaizēm sāku jau pierast. Jā, tās ir sausākas un nav uzglabājamas ilgāk par 2-3 dienām. Mitrumu tās zaudē strauji, labāk uzglabāt dvielī ledusskapī. Taču garša ir laba un maize ir ļoti sātīga, vairāk par 2 šķēlēm ēst nav nekādas intereses. Ar šo eksperimentu esmu ļoti apmierināta
Trīskāršā šī maize ir tāpēc, ka gan kukurūzas milti, gan putraimi, gan ciete. Vasarā vēl varētu pielikt vārītas kukurūzas graudus, būtu četr-.
Vajag:3/4 gl kukurūzas miltu
1/2 gl kukurūzas putraimu
1/2 maltu sēkliņu (man-saulespuķu)
1/4 gl kukuruzas cietes
1 gl piena
liela sauja rīvēta siera (man- Valio Forte)
3-4 kaltētie tomāti eļļā, sagriezt
3 ĒK olīveļļas
0,5 TK sāls
TK cepamā pulvera
2 olas
Gatavošana:
Cepeškrāsns 200 C.
Sajaukt sausos ar sausajiem, slapjos ar slapjajiem, sajaukt kopā abus maisījumus, likt kārtīgi iesviestotā un ar kuk.miltiem pārkaisītā keksa formā (vai arī nesviestotā un nekaisīta, bet izklātā ar cepamo papīru).Cept kādas 35 minūtes, gatavību pārbaudīt ar koka irbulīti. Gatavu pārziest ar sviestu un atdzesēt uz restes.