Rabarberu krēms
Vajag:500 g rabarberu, attīrīt no mizas, dzīslām, sagriezt sīkos kubiņos; 150 ml saldā krējums (var arī 10%); 250 g skābā krējuma; 3 olas; 75 g brūnā cukura; 1 ĒK miltu; mazā paciņa (9, liekas, grami) vaniļas cukura vai daži pilieni esences
Gatavošana:
Formiņas ieziest ar sviestu, likt tajā rabarberus līdz pusei (es pieliku arī dažas saldētas avenes), pārliet krēmu līdz formiņas 2/3.
Cept 200 C pusstundu krāsns zemākajā līmenī.
Gatavošana:
Formiņas ieziest ar sviestu, likt tajā rabarberus līdz pusei (es pieliku arī dažas saldētas avenes), pārliet krēmu līdz formiņas 2/3.
Cept 200 C pusstundu krāsns zemākajā līmenī.
Groziņi ar rabarberu krēmu
Var arī pagatavot groziņus- tad groziņu formiņās plānā kārtā likt smilšu mīklu, sadurstīt ar dakšu, virsū likt rabarberus un uzliet nedaudz krēma.