oriģinālā tas ir kuskuss, recepte šeit. Man daudz mīļāks ir bulgurs, kā arī darbību skaits receptē man likās pārspīlēts, tāpēc- mans atstāstījums ar manām izmaiņām.
Vajag:
8 vistas stilbi (man- 600 g filejas, sagriezt palielās strēmelēs)
2 TK kurkuma
1 ĒK garam masalas
2 ĒK eļļas
2 sīpolu, sagriezt sīki
3 daiviņas ķiploka, sakapāt
500 ml vistas buljona (man- dārzeņu)
liela sauja zaļo olīvu
1 citrona sula un rīvēta miza
250 g kuskusa (man- 2/3 iepakojuma "Sabarot" bulgura*)
bunte pētersīļu, sakapāt
es vēl pieliku pusīti čili bez sēklām, sakapātu
*"Sabarot" ir franču ražotājs. Bulgurs Rimi, 1.38 Ls.
Gatavošana:
Apviļāt vistu pusē garšvielu+šķipsna sāls. Uzkarsēt 1 ĒK eļļas, cept vistu 10 minūtes. Izņemt.
Liet pannā atlikušo eļļu, uz mazas uguns apcept sīpolus un ķiplokus apt.8 min.
Pielikt visas garšvielas, apcept minūti.
Pievienot olīvas, buljonu, uzvārīt, minimizēt uguni, pielikt vistu, vārīt 35-40 min.(uz ļoti mazas uguns!)
Uzvārīt ūdeni, nolikt pa rokai.
Pielikt citrona sulu, piebērt bulguru, pieliet karstu ūdeni- lai pilnībā pārklātu bulguru. Uzlikt vāku, vārīt 10 min. Pārkaisīt ar citrona mizu (es neliku), pētersīļiem.
Iespaidi un komentāri: it kā nekā īpaša sastāvdaļās, taču sanāk ekskluzīvi garšīgs ēdiens- pati negaidīju. Nekā specifiski austrumnieciska garšā nav, tāds garšos jebkuram.
No šī daudzuma sanāk pilna liela panna, paēdīs 6 cilvēki.
Ja lietojiet kuskusu, tad tas jāpieliek, jāpielej karstais ūdens un jāatstāj uz 5 minūtēm.