piektdiena, 2010. gada 22. oktobris

kukurūzas sacepums ar olīvēm un cieto sieru

Vajag (20 cm pannai):
0.5 gl kukurūzas putraimu
1 gl dārzeņu buljona
1 ola
puspaprika
pustomāts
liela sauja melno olīvu
1 TK timiāna lapiņu
ķirbja gabals (pēc izmēra kā neliels ābols-var ignorēt vai aizvietot ar kabaci)
kādi 20 g cietā siera- nu, var arī parmezānu, taču būs labs arī kaut kāds minhauzens vai džiugas
malti pipari
Gatavošana:
1.Apliet putraimus ar verdošu buljonu, uzvārīt, samaisīt, uzlikt vāku, noņemt no uguns un atstāt uz kādām 20 min.
2.Sīki sasmalcināt papriku, sagriezt centimentra lieluma gabalos ķirbi, tomātu.
3. Sajaukt putru ar olu, pievienot piparus, papriku, ķirbi.
4. Iesviestot cepamo formu, likt tajā maisījumu. Iespiest olīves, tomāta gabalus, pārkaisīt ar timiānu un sieru. Uzlikt vāku.
5. Cept pusstundu 180 C.
Komentāri: labs arī aukstā veidā, ņemu uz darbu pusdienām un nav nekādas vainas. Fotogrāfijas pēc cepšanas nav, taču mainās minimāli.