otrdiena, 2012. gada 7. februāris

kukurūzas maize (bezrauga)

Recepte- nimbul.ru, neatceros- kas par lapu, taču uz receptes tā atzīmēts:)
Vajag:
150 g kviešu miltu
100 g kukurūzas miltu
2 TK cepamā pulvera
1/2 TK sāls
200 m piena
1 ĒK eļļas
Gatavošana:
Traukā iesijāt kukurūzas miltus, pārliet ar karstu pienu. Rūpīgi sajaukt, uzlikt vāku an atstāt, kamēr atdzisīs līdz istabas temperatūrai. Kad atdzisīs- pievienot kviešu mitus, sajauktus ar cepamo pulveri. sāli, eļļu un labi samaisīt (minūti vai 2)
Izveidot klaipiņu, iegriezt tā augšu ar nazi, likt uz paplātes, pārkaisītas ar kukurūzas miltiesm. Cept 15 minūtes 200 C, tad samazināt temperatūru līdz 180 C un cept līdz gatavībai 25-30 minūtes. Labi izcepta maize būs zeltaina un pieklauvējot pie apakšas- "tukša" pēc skaņas.
Atdzesēt uz restes 20 minūtes.
Komentāri: laba ikdienas maize, skaisti dzeltena, ar patīkamu smaržu. Būtiski samazināt kviešu miltu daudzumu neieteiktu, kukurūzai nav lipekļa, neturēsies labi kopā.