Mūsu ģimenes vismīļākie cepumi. Cepti tiek gadiem bezgalīgās variācijās. Sākotnējā recepte no aizvēsturiskas grāmatas Joy of Cooking, taču no tās gandrīz nekas nav palicis. Parasti cepu svētdienās, lieku skārda kārbā un visu nedēļu dodu bērnam uz skolu. Es izmantoju ātri vārāmās auzu pārslas ar klijām, bet var arī neapstrādātās veselās no bioveikala- būs savādāka struktūra. Man garšo mīkstāki.
Vajag:
2 glāzes auzu pārslu,
100 g sviesta (var arī divreiz mazāk),
1/2 glāzes sēkliņu,
12 TK brūnā cukura,
7 pilnas TK miltu,
2-3 olas (atkarībā no izmēra),
nepilna glāze jebkuru riekstu un žāvētu augļu maisījuma (sasmalcināt ne pārāk sīki, rozīnes neizmantot)
Gatavošana: apcept pārslas ar sviestu. Sajaukt visu kopā. Tā nebūs mīkla normālā nozīmē- masai jābūt pietiekami lipīgai, lai ar slapjām rokām (tas ir svārīgi!) varētu izveidot cepumus. Likt uz papīra, cept 170 C apmēram 20-30 minūtes.
Iespaidi: cepumi, kas nevar neizdoties. Var salikt iekšā visu, kas garšo- es esmu cepusi ar kaltētām dzērvenēm, zemenēm, ķiršiem, visiem riekstiem, sukādēm un tml. Šie konkrētie, fotogrāfijā, ir ar kokosrieksta skaidiņām un ananāsa sukādēm- nekā cita nav mājās, bet ārā gan šodien neviens neies:).