pirmdiena, 2012. gada 2. janvāris

Siera maize

Vispār jau esmu totāli nogurusi no pārmērībām un uz ilgu laiku atsakos no gaļas, lieliem saldumu daudzumiem un rauga maizes- nu, respektīvi atgriežos pie normālās dzīves. Taču man ir vairākas receptes, kuras pieder 2011.gadam un ir saglabāšanas vērtas.
Piemēram, šī maize. Recepte- Lilia, cookshool.ru
Divu sieru maize
Vajag:
7 g paciņa sausā rauga
175 g rīvēta čedaras vai cita puscietā siera
30 g rīvētā Parmas vai cita cietā siera
1 ĒK cukura
1/2 TK sāls
375 g miltu
2 olas
1 TK magoņu
Gatavošana:
1. Traukā sajaukt raugu, miltus, cukuru, sierus un 225 g miltu. Maisot pievienot 175 g silta ūdens (ap 45 grādiem).
2.Tad pievienot 1 olu un 1 dzeltenumu. Maisīt (labāk ar mikseri) 3 minūtes. Ar koka karoti pielikt un samaisīt pārējos miltus un sāli. Mīklai jābūt blīvai un brīvi jāatdalās no trauka malām. Pārklāt ar plēvi, atstāt uz 20 minūtēm siltā vietā.
3.Iesviestot cepamo formu. Pārlikt mīklu formā, atstāt siltā vietā uz 15 min.
4.Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 180 C. Sakult olas baltumu, pārziest mīklu, pārkaisīt ar magonēm. Cept 35 minūtes, kamēr piesitot pie maizes apakšas, būs "tukša" skaņa. Atdzesēt uz restes.
Iespaidi: mīksta, garšīga maize ar burvīgu struktūru un patīkamu siera garšu.