ceturtdiena, 2011. gada 27. oktobris
kartiņas
Šeit ir aprakstīts veids, kādā varat piedalīties sarunu blogā un dabūt par to paštaisītu kartiņu ar recepti:)
zirņu zupa ar sausiņiem
mana bērna mīļākā zupa. Protams, ka bez gaļas- lai gan neesam veģetārieši, abi reizi vai pāris mēnesī kādu gaļu apēdam, gaļas zupas mūsu mājās netiek vārītas nekad un nekādas.
Vajag: (2 l katlam)
2/3 gl šķelto dzelteno zirņu (sausā veidā), izmērcēt pa nakti
2 lieli burkāni, sarīvēt ar korejiešu rīvi
1-2 laura lapas
puspaprika, sagriezt sīkos kubiņos
liels sīpols, sakapāt
3-4 daiviņas ķiploka, sakapāt
sāls, pipari
1 ĒK eļļas
kliju maizes sausiņi
Gatavošana:
Katlā uzkarsēt eļļu, pielikt laura lapas, sīpolus, ķiplokus, apcept 2-3 minūtes, pieliet verdošu ūdeni*, pielikt zirņus. Vārīt pusstundu (vai kamēr zirņi praktiski gatavi) uz lēnas uguns, tad pielikt visu pārējo, izņemot sāli, vārīt vēl 10 minūtes. Pasālīt. Ēst ar sausiņiem.
*ūdens daudzums ir individuāla lieta, atkarīga no tā, cik biezu zupu vēlaties.
Vajag: (2 l katlam)
2/3 gl šķelto dzelteno zirņu (sausā veidā), izmērcēt pa nakti
2 lieli burkāni, sarīvēt ar korejiešu rīvi
1-2 laura lapas
puspaprika, sagriezt sīkos kubiņos
liels sīpols, sakapāt
3-4 daiviņas ķiploka, sakapāt
sāls, pipari
1 ĒK eļļas
kliju maizes sausiņi
Gatavošana:
Katlā uzkarsēt eļļu, pielikt laura lapas, sīpolus, ķiplokus, apcept 2-3 minūtes, pieliet verdošu ūdeni*, pielikt zirņus. Vārīt pusstundu (vai kamēr zirņi praktiski gatavi) uz lēnas uguns, tad pielikt visu pārējo, izņemot sāli, vārīt vēl 10 minūtes. Pasālīt. Ēst ar sausiņiem.
*ūdens daudzums ir individuāla lieta, atkarīga no tā, cik biezu zupu vēlaties.
Abonēt:
Ziņas (Atom)