piektdiena, 2009. gada 6. novembris

Biezpiena mafini ar magonēm

Īstenībā es neatšķiru keksus no mafiniem, taču nespēju lietot vārdu „kēkss”- man liekas, ka agrāk to rakstīja bez garumzīmes:) Un izrunāt ar garumzīmi liekas šausmīgi manierīgi. Tas pats man ir ar vārdu „gardi”:). Nu, tādas lingvistiskās dīvainības.
Avots- Chance, http://www.cookschool.ru/
Vajag: 250 g biezpiena, 2 ĒK krējuma, 2 olas, 130 g brūnā cukur, 100 ml kefīra, 1/2 TK sāls, 170 g miltu, 1 TK cepamā pulvera, 1 TK citrona cedras,3 TK magoņu,50 g izkausēta sviesta.
Gatavošana: Uzkarsēt cepeškrāsni līdz 200 C. Ieziest formiņas ar sviestu (vai neziest- ja silikona). Saberzt biezpienu ar krējumu, cukuru, olām un sāli. Pievienot kefīru, citrona cedru un magones. Iesījāt biezpiena maisījumā miltus un irdinātāju, samaisīt (neilgi un ne pārāk rūpīgi!) beigās pieliet izkausēto sviestu. Likt formiņās, cept 25-30 minūtes, atdzesēt uz restes.
Iespaidi: pašlaik šie ir mana dēla mīļākie mafini un cepam tos visai regulāri- viņš man diktē recepti, es daru. Parasti ņemu „Mājas biezpienu” un nelieku klāt krējumu. Nav citrona- lieku apelsīna cedru, nav nekā- vaniļas esenci vai vaniļas cukuru.