Neko nevar darīt, tāds ir to autornosaukums. Laikā, kad aizrāvos ar diētām, aprēķināju ka patiešām- relatīvi diētiski (runājot par kalorijām). Katrā ziņā, produktu sastāvs nomierina sirdsapziņu un rada sajūtu, ka ēd veselīgus saldumus.
Recepte- Alla, edimdoma,ru
Vajag:
1 gl kefīra
¾ gl auzu pārslu (es lietoju ātri vārāmās ar klijām)
1 ¼ gl miltu
1 TK cepamā pulvera
0.5 TK sodas
1 TK kanēļa
šķipsna sāls
1 ola
1 gl rīvētu ābolu (esmu aizvietojusi arī ar ķirbja biezeni, sarīvētām svaigām zemenēm)
1 ĒK augu eļļas
1/3 gl brūnā cukura
nedaudz vaniļas (esence vai cukurs)
Gatavošana:
Auzu pārslas uz 20 minūtēm iemērkt kefīrā. Traukā sajaukt visas sausās sastāvdaļas. Pievietot kefīru ar auzām, tad olu, eļļu. Samaisīt, taču ne pārāk rūpīgi. Cepamās formiņas ieziet ar sviestu, iepildīt mīklu par 2/3. Receptē nebija norādīts- kādā t un cik ilgi jācep. Mana versija- 180 C, līdz smukai zeltainai krāsai- kādas 40 minūtes (taču tas atkarīgs no krāsns).
Komentārs: uzreiz pateikšu, ka papīra kapsulās konkrēti šos mafinus var cept, ja kapsulu liek iesviestotā formiņā. dažus mafinus var izcept vienkārši dubultā saliktās kapsulās, taču ne šos- pielips. Domāju, ka tas saistīts ar sviesta neesamību receptē.