piektdiena, 2014. gada 11. jūlijs

biezpiena-kabaču plāceņi ar zirnīšiem

recepte no GoodFood žurnāla, 04.2013. Mans brīvais atstāstījums.
Vajag:
250 g rikotta (var biezpienu, protams)
2 nelieli kabači, sarīvēt, ar roku nospiest lieko sulu
50 g zirnīšu (pēc nolobīšanas, tā ir viena sauja)
75 g miltu ar cepamo pulveri (1/3 TK)
1/2 TK paprikas pulvera
1.5 ĒK sakapātu zaļumu (piparmētras, loki, baziliks)
1 maza citrona miza*
2 olas
eļļa cepšanai**
*citrona daudzumu trīsreiz samazināju
**oriģinālā paredzēta fritēšana
Gatavošana:
Visu, izņemot eļļu, sajaukt, atstāt uz kādām 20 minūtēm, tad cept uz vidējas uguns no abām pusēm. Es gatavās uz minūti lieku uz papīra dvieļa.
Komentāri: 
Ja aizvieto miltus ar kukurūzas miltiem, saturēt plāceņus grūti, bet iespējams:)
Pārbaudiet, lai zirnīši būtu jauni un sulīgi, pretējā gadījumā labāk izmantot saldētos, atkausējot pirms tam.

vēl vienas kabaču-biezpiena pankūciņas, kuras varot cept cepeškrāsnī
un tad kabaču plāceņi ar mannu