sestdiena, 2016. gada 26. marts

Džeimija Olivera burkānkuka (bez glutēna)

Džeimijs Olivers- tā jau ir rekomendācija. Bet "bez glutēna"- tā jau ir tikai nianse (atkārtošu gan kārtejo reizi- par ļaunu nevienam nenāks samazināt kviešus:))
Recepte angļu valodā. Ja vēlaties taisīt krēmu pa virsu- lasiet, es to nerakstu, jo netaisu.
Vajag:
225g bezglutēna miltu ar cepamo pulveri + drusku formas pārkaisīšanai
2 L olas
125 g gaišbrūnā cukura
125 ml eļļas (receptē saulespuķu, man vīnogu kauliņu)
1.5 TK ingvera pulvera
1 TK kanēļa
1 ābols
200 g burkānu
1 apelsīna miza un sula
50 g valriekstu
Gatavošana:
Uzkarsēt krāsni, 190 C. 20 cm cepamo formu ieziest ar sviestu, pārkaisīt ar miltiem.
Viegli sakult olas, pielikt cukuru, eļļu, apmaisīt.
Iesījāt miltus un garšvielas. Sarīvēt nomizotus burkānus, ābolu, sīki sarīvēt apelsīna mizu, izspiest sulu. Pielikt visu pie mīklas. Rupji sakapāt riekstus, pielikt.
Cept vidējā līmenī aptuveni pusstundu (man sanāca 40 minūtes), kamēr tīrs koka irbulītis. Atdzesēt 5 min veidne, tad uz režģa.
Iespaidi: smaržīga, gana mitra, laba kūka. Ideāla ar saputotu krējumu, protams!