ceturtdiena, 2012. gada 9. februāris

burkānu kūka

Vienā dienā ieraudzīju trīs blogos, kuros ieskatījos, dažādas burkānkūkas. Un interpretēju to kā Zīmi:)
Recepte no Džeimsa Mārtina grāmatas, kur tā kalpo par pamatu tortei ar maskarpones-krējuma krēmu un dažādiem rotājumiem. Man tā kalpoja vienkārši par keksu. Ļoti, jāsaka, veikmīgu. Sastāvdaļu saraksts gan samērā garš, taču kustību skaits gatavojot nav liels.
Vajag:
200 g rīvētu uz rupjas rīves burkānu (2 lieli, bet ne gigantiski)
175 g tumšbrūnā cukura
2 lielas olas
150 ml olīveļļas, bet ne EV (man-vīnogu)
200 g miltu ar cepamo pulveru (apt.1.5 TK)
1 ĒK garšvielu maisījuma (man-kanēlis, kardamons, muskatrieksts)
1 TK sodas
80 g rupji sakapātu pekanriekstu (mūsu realitātē-valriekstu)
1 citrona miza, sarīvēta
110 g sīku rozīņu (man-dzērvenes)
25 g rozīņu
50 g kokosa skaidiņu
Gatavošana:
Sakult olas ar cukuru un eļļu. Traukā iesijāt miltus+garšvielas+sodu. Sajaukt abus maisījumus, akurāti pievienot visu pārējo. Iesviestot 25 cm apaļo veidni, ieklāt tajā cepamo papīru. Likt mīklu, izlīdzināt, cept 190 C aptuveni 35-40 minūtes. Atdzesēt uz restes.
Komentāri: aizvietoju pusi miltu ar pilngraudu, tāpēc kekss sanāsa samērā irdens.
Iespaidi: ļoti labs- sabalansēts, smaržīgs, normāli salds