ceturtdiena, 2011. gada 3. februāris

Dārzeņu maisījuma ragū (ajurvēdisks)

Daudz darba, maz spēka, mājās aukstums- komplekts, lai zaudētu ēst gatavošanas entuziasmu. Lasu zem segas, klausos vienveidīgu baroka mūziku, adu šalles un (bez īpaša dramatisma) gaidu pavasari- nevis tādu līksmojošu stadiju ar ziediem un lapām, bet agrīnu- ar lielāku gaismas daudzumu. Taču kaut kas ir jāēd un jāņem uz darbu, tāpēc saņemos un atveru grāmatu. Recepte- В.Лад, У.Лад "Аюрведическая кулинария"
Vajag:
4 tases dažādā veidā sagrieztu dārzeņu (zaļā paprika, zaļās pākšu pupiņas, cukīnī, ķirbis un citi.)*
2 ĒK gī sviesta vai saflora eļļas (nezinu, kas tāda)
1/2 TK kumīna sēklu**
1/2 TK melno sinepju sēklu
1/4 TK adžvana sēklu
1/2 TK masalas vai kajienas piparu (manuprāt labāk, asāk)
1/4 TK kurkumas
1 šķipsna dzeltenās asafetīdas
1/2 TK sāls
*man- ķirbis, cukīnī, sarkana paprika (svaigi), zaļās pupiņas (saldētas)
** kumīnu, sinepes, kurkumu dubultoju
Gatavošana:
Uz vidējas uguns uzkarsēt pannu ar eļļu, likt kumīnu, sinepes, asafetīdu, adžvanu. Kad sēkals sāks sprakšķēt, pievienot masalu vai kajienas piparus, kurkumu. Apmaisīt, likt dārzeņus un sāli. Apmaisīt. Samazināt uguni līdz mazai, uzlikt vāku. Pēc 5 minūtēm apmaisīt. Sautēt 15 minūtes.
Der visiem konstitucionālajiem tipiem.
Komentāri: labs ikdienas ēdiens, garšīgs kopā ar rīsiem.