Beirut
http://www.youtube.com/watch?v=SWSz_PAfgNc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3RzfM31Rdzs
Mew
http://www.youtube.com/watch?v=3WwkN_EUhJc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jFjKALF454g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=L-S0qJS9mG4
http://www.youtube.com/watch?v=i6T0bN8g6xs&feature=related
David Bowie
http://www.youtube.com/watch?v=o_cHvtPB2dY
http://www.youtube.com/watch?v=j-wvgmZxbe8&feature=related
Celentano
http://www.youtube.com/watch?v=8Vsf-B_TMb0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=iCO8ARhgnGY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WHUSWx60ZYM&NR=1
svētdiena, 2009. gada 31. maijs
Negaidīti ciemiņi vasaras brīvdienas vakarā
Salāti ar mocarellu, zemenēm un bumbieri
No kurienes recepte- neatceros, lapiņa izrauta kādreiz sen no žurnāla. Jebkurā gadījumā- paldies autoram.
Vajag: bunte zaļo salātu, bunte spinātu, 200 g mocarellas, 200 g zemeņu, 1 bumbieris, daži zariņi bazilika;
Mērcei:3 ĒK olīveļļas, svaigi malti melnie pipari (dāsni), 0,5 TK balzāmetiķa, šķipsna sāls, šķipsna cukura.
Gatavošana:Saplēst salātu lapas un spinātus, sagriezt vai saplēst (it īpaši, ja tiek izmantota bifeļa mocarella) mocarellu, sagriezt zemenes uz pusēm, nomizot un sagriezt bumbieri. Visu sajaukt, pievienot bazilika lapiņas.
No mērces sastāvdaļām pagatavot mērci, apliet salātus.
Vīns- Mozeles rīslings- klusi stāv parasta Rimi plauktā par parastu cenu- pavisam labs!
No mērces sastāvdaļām pagatavot mērci, apliet salātus.
Vīns- Mozeles rīslings- klusi stāv parasta Rimi plauktā par parastu cenu- pavisam labs!
Svētdiena parkā
Nebūtu jau slikti šādā karstumā atrasties pie ūdens vai mežā- bet nu teleportēties neprotu, bet ceļš līdz minētajiem priekiem (un galvenais- atpakaļ) būtu pārāk apgrūtinošs. Toties nav apgrūtinošš pāri ielai uz parku- ar palagu, uz kura gulēt, piepūšamo spilvenu, piknika inventāru (ēdiens, grāmata, sauļošanās krēms).
Jāsaka, ar katru gadu arvien vairāk ir cilvēku, kuri novērtē iespēju doties piknikā uz tuvāko parku. Suņi, bērni, pensionāri, angliski runājoši proletārieši no vietējās apšaubāmās viesnīcas, frisbija spēlētaji un tml. Man patīk.
Vajag:
200 g sarkanās kvinojas (var aizvietot ar parasto)
pāris ĒK olīveļļas
2 ĒK sarkanvīna etiķa
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināt
200 g fetas, sagriezt
Pusgurķis, sagriezt
2 TK malta kumīna (malta man nebija, izmantoju parasto)
150 g spinātu, saplēst
pāris zaļo loku (man nebija, aizvietoju ar pusi sarkanā sīpola), sasmalcināt
Gatavošana:
Izvārīt kvinoju kā teikts instrukcijā, nokāst, visu sajaukt.
Jāsaka, ar katru gadu arvien vairāk ir cilvēku, kuri novērtē iespēju doties piknikā uz tuvāko parku. Suņi, bērni, pensionāri, angliski runājoši proletārieši no vietējās apšaubāmās viesnīcas, frisbija spēlētaji un tml. Man patīk.
Kvinojas, fetas un spinātu salāti
Šo recepti ieraudzīju http://www.bbcgoodfood.com/ un atcerējos- sen gribēju pagaršot kvinoju. Sagaidīju brīvdienas, nopirku Barona ielas bioveikalā kvinoju un īstenoju. Tagad kvinoja man arī ļoti garšo:)Vajag:
200 g sarkanās kvinojas (var aizvietot ar parasto)
pāris ĒK olīveļļas
2 ĒK sarkanvīna etiķa
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināt
200 g fetas, sagriezt
Pusgurķis, sagriezt
2 TK malta kumīna (malta man nebija, izmantoju parasto)
150 g spinātu, saplēst
pāris zaļo loku (man nebija, aizvietoju ar pusi sarkanā sīpola), sasmalcināt
Gatavošana:
Izvārīt kvinoju kā teikts instrukcijā, nokāst, visu sajaukt.
Abonēt:
Ziņas (Atom)