svētdiena, 2009. gada 31. maijs

Mana mūzika_2

Beirut
http://www.youtube.com/watch?v=SWSz_PAfgNc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=3RzfM31Rdzs

Mew
http://www.youtube.com/watch?v=3WwkN_EUhJc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=jFjKALF454g&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=L-S0qJS9mG4
http://www.youtube.com/watch?v=i6T0bN8g6xs&feature=related

David Bowie
http://www.youtube.com/watch?v=o_cHvtPB2dY
http://www.youtube.com/watch?v=j-wvgmZxbe8&feature=related

Celentano
http://www.youtube.com/watch?v=8Vsf-B_TMb0&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=iCO8ARhgnGY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WHUSWx60ZYM&NR=1

Negaidīti ciemiņi vasaras brīvdienas vakarā

Salāti ar mocarellu, zemenēm un bumbieri


No kurienes recepte- neatceros, lapiņa izrauta kādreiz sen no žurnāla. Jebkurā gadījumā- paldies autoram.
Vajag: bunte zaļo salātu, bunte spinātu, 200 g mocarellas, 200 g zemeņu, 1 bumbieris, daži zariņi bazilika;
Mērcei:3 ĒK olīveļļas, svaigi malti melnie pipari (dāsni), 0,5 TK balzāmetiķa, šķipsna sāls, šķipsna cukura.

Gatavošana:Saplēst salātu lapas un spinātus, sagriezt vai saplēst (it īpaši, ja tiek izmantota bifeļa mocarella) mocarellu, sagriezt zemenes uz pusēm, nomizot un sagriezt bumbieri. Visu sajaukt, pievienot bazilika lapiņas.
No mērces sastāvdaļām pagatavot mērci, apliet salātus.

Vīns- Mozeles rīslings- klusi stāv parasta Rimi plauktā par parastu cenu- pavisam labs!

Svētdiena parkā

Nebūtu jau slikti šādā karstumā atrasties pie ūdens vai mežā- bet nu teleportēties neprotu, bet ceļš līdz minētajiem priekiem (un galvenais- atpakaļ) būtu pārāk apgrūtinošs. Toties nav apgrūtinošš pāri ielai uz parku- ar palagu, uz kura gulēt, piepūšamo spilvenu, piknika inventāru (ēdiens, grāmata, sauļošanās krēms).
Jāsaka, ar katru gadu arvien vairāk ir cilvēku, kuri novērtē iespēju doties piknikā uz tuvāko parku. Suņi, bērni, pensionāri, angliski runājoši proletārieši no vietējās apšaubāmās viesnīcas, frisbija spēlētaji un tml. Man patīk.

Kvinojas, fetas un spinātu salāti

Šo recepti ieraudzīju http://www.bbcgoodfood.com/ un atcerējos- sen gribēju pagaršot kvinoju. Sagaidīju brīvdienas, nopirku Barona ielas bioveikalā kvinoju un īstenoju. Tagad kvinoja man arī ļoti garšo:)

Vajag:
200 g sarkanās kvinojas (var aizvietot ar parasto)
pāris ĒK olīveļļas
2 ĒK sarkanvīna etiķa
1 ķiploka daiviņa, sasmalcināt
200 g fetas, sagriezt
Pusgurķis, sagriezt
2 TK malta kumīna (malta man nebija, izmantoju parasto)
150 g spinātu, saplēst
pāris zaļo loku (man nebija, aizvietoju ar pusi sarkanā sīpola), sasmalcināt

Gatavošana:
Izvārīt kvinoju kā teikts instrukcijā, nokāst, visu sajaukt.