otrdiena, 2012. gada 29. maijs

Makaroni ar kabačiem, citronu un baziliku

Laikam tomēr vēl neesmu gatava pilnībā slēgt šo blogu, kaut gan, jāatzīstas, krīzes šai sakarā kļūst arvien biežākas. Nerunājot jau par konkrēti ar blogu saistītiem iemesliem, vēl pastāv "Troņu spēles", kurās esmu iegrimusi, skatoties 2 sezonas un lasot 5 grāmatas)), kā arī darba gada nogurdinošais noslēgums.
Taču neatkarīgi no tā ēst es gatavoju un arī šo to jaunu.
Šī recepte ir no Reičelas Alenas grāmatas. Oriģinālā ir nevis vienkārši pasta, bet konkrēti rigatoni. Neatceros, vai man ir rigatoni- nu, kaut kas maksmāli tuvs.
Vajag:
450 g rigatoni makaronu
2 ĒK olīveļļas
4 mazi kabači, sagriezt gareniski strēmelēs
100 g maskarpones vai svaigā vai krējuma siera
3 ĒK piena
1/2 citrona miza, sarīvēta
3 ĒK sasmalcināta bazilika
sāls, svaigi malti pipari
Gatavošana:
Izvārīt makaronus kā teikts instrukcijā.
Kamēr tie vārās, pannā uzkarsēt eļļu, likt kabačus, cept 3-4min., kamēr zeltaini. Traukā sajaukt sieru, pienu, citrona mizu un 1 ĒK bazilika. Likt pie kabačiem, cept 1 minūti. Pievienot sāli-piparus. Nokāst makaronus, pievienot mērci, apmaisīt, uzreizi ēst, pārkaisot ar baziliku.
Komentāri un iespaidi: ļoti ātri, precīzi un rezultāts sanāk burvīgs- ļoti svaigs, viegls, smaržīgs.