svētdiena, 2015. gada 8. februāris

siltie grūbu salāti ar vistu

Ļoti vienkārši pagatavojami- ārti un bez piepūles. Man patīk salāti, kuros ir tikai dažas sastāvdaļas- katru jūt, katra priecē. Viegli, olbaltumvielām bagāti un uz darbu ņemami.
Receptē tika izmantotas ātri vārāmās pērļu grūbas- garšas ziņā tās nav tik izteiksmīgas, taču 20 minūtes gatavošanas ir arguments:). Īstās grūbas tad vajadzētu nakti izmērcēt un vārīt ilgāk. Bet nu būtu arī vēl garšīgāk...
Vajag:
grūbas (pusglāze sausā veidā)
1 vistas krūtiņa, sagriezt plānās strēmelēs
3 kaltēti tomāti, sagriezt plānās strēmelēs
sauja rukolas lapu
2 ĒK eļļas
1 TK baltvīna etiķa
sāls, pipari, daži pilieni asās čili mērces
var pielikt sauju riekstu-ciedru vai indijas
Gatavošana:
Uzlikt vārīties grūbas (20 min.) Pa to laiku pannā uzkarsēt eļlu, likt vistu kopā ar tomātiem, pārkaisīt sāli-piparus, pielikt riekstus, ja lietojiet, uzpilināt čilī mērci, uz nelielas uguns apcept kādas 6-7 minūtes, pasautēt pēc tam zem vāka 3-4 minūtes. Grūbas noskalot, visu sajaukt. Ēst un priecāties.