svētdiena, 2013. gada 31. marts

rīsu-kokosa putra

Mani draugi dzīvoja kojās Parīzes augstskolā, kur vislielāko izbrīnu kaimiņos izraisīja viņu dīvainā maniere katliem gatavot pudiņu un ēst to škīvjiem:) Pudiņs, ka saprotiet, bija piena rīsu biezputra. Tādas, lūk, kultūratšķirības. Nu, mums šī pudiņa ēšana šķīvjiem ir visnotaļ ierasta, tāpēc rīsu putru vāru retāk, bet regulāri. Parasti to papildinot ar vaniļu vai citām lietām. Šoreiz- ar citām lietām.
Vajag:
1 gl apaļgraudu rīsu
3 gl piena
šķipsna safrāna pavedienu
pāris pilienu vaniļas esences (vai 1/2 pāksts satura)
šķipsna kanēļa
liela sauja kokosriekstu skaidu
1 ĒK gaišbrūnā cukura
Gatavošana:
Rīsus izmērcēt nakti ūdenī (es vienmēr mērcēju, jo tad putra prasa 15 minūtes).
Safrānu iemērkt uz 10 min.karstā ūdenī.
Uzvārīt pienu, likt notecinātus rīsus un visu pārējo, vārīt apmaisot, kamēr bieza, tumīga un rīsi izvārījušies.
Komentāri: tā kā man garšo, lai šī putra būtu smaržīga un ļoti salda, ēdu tikai ar aprikožu džemu.